Don Pepe Restaurants

Budapest - Hungary

Location
Budapest, Hungary


Gibus products installed
Med Twist Island coupled module 3 posts, Skate glass doors, Led Spots integrated into the blades, integrated Sound System, 5 Tungsten heaters.


Project needs
The owner of Don Pepe, a chain of restaurants with typical Hungarian food, decided to renovate the whole chain and update its image with a modern design.
He began this renovation process by starting off with his first, and most important restaurant in Menyecske.  He wanted the terrace of the restaurant to be a usable space all year round, cool and airy in summer and warm and protected in winter.  The covering should have a pleasant, minimal design, to complement the new image of the restaurant.


Project features
B&B Architektus, the architectural practice that took on the project, realized from the beginning that a bioclimatic pergola could be the ideal solution to satisfy the client’s request.  Med Twist was the perfect choice in that it responds to all of the necessary requirements:  versatile, with many accessories, an unmistakeable design, excellent performance in rainy weather, acoustic and thermal isolation.
The Med Twist pergola integrates perfectly with the new modern design of the restaurant, adding a commercially viable spacious area.   Insulation of the blades to block out the acoustic impact of the rain on the covering was instrumental in creating an intimate and protected environment.  The LED with dimmers personalize the area, creating different types of atmosphere.  The sliding and folding Skate doors render the space under the pergola protected, but at the same time in contact with the surrounding environment.  The addition of the Sound System, an audio system integrated into the pergola’s blades, render the environment cable-free, and without anti-aesthetic external boxes.  The heaters, which integrate perfectly with the structure’s design, allow use of the area 365 days per year, thanks to a double element which regulates heat emission.